Nieuwe materiaal design voor Google Drive




Google is de laatste tijd op een missie om al zijn apps van een nieuw likje verf te voorzien. Hierin is het geheel witter gemaakt, is het lettertype aangepast en zijn de icoontjes nieuw. Google Foto's, Google Contacten, Google Telefoon, Gmail en nog meer apps: allemaal hebben ze al deze update gehad naar wat ook wel Material Theme wordt genoemd. Google Drive voor Android komt binnenkort ook aan de beurt. De webversie is al in mei geüpdatet, waar je in dit artikel meer over kan lezen.

Nu heeft XDA-Developers via een trucje al screenshots kunnen maken van het nieuwe uiterlijk voor de app op Android. Het eerste wat opvalt is de zoekbalk die altijd bovenaan blijft staan. Eerst stond er alleen een vergrootglasje bovenaan. Een handige toevoeging zijn de navigatieknoppen onderin beeld. Hiermee kan je nu een stuk sneller naar home, items met ster, gedeeld en alle bestanden, in deze volgorde. Eerst waren deze items allemaal in het zijmenu verborgen. Dit menu bestaat nog wel voor het benaderen van onder andere je prullenbak, offline items en meer. Daarnaast staat er een optie om terug te keren naar het oude uiterlijk, mocht je dit liever willen.




Het homescherm is ook op de schop genomen: hier zie je nu grotere previews van bestanden waarvan Google denkt dat je deze wilt openen. Via machine learning wil Google jouw voorkeuren steeds beter inschatten en deze bestanden steeds relevanter maken. De oude indeling met mappen en bestanden kan je nog steeds vinden in het 'bestanden'-tabblad helemaal rechts. De nodige portie wit op de achtergrond van de app zien we ook terug. De knop om nieuwe bestanden aan te maken heeft daarnaast een nieuw uiterlijk ontvangen met de plus in de kleuren van het Google-logo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten