Het is nu gemakkelijker om afbeeldingen in cellen in Google Sheets in te voegen


Het is nu gemakkelijker om afbeeldingen in cellen in Google Sheets in te voegen.

Wat veranderd er ?

We hebben het eenvoudiger gemaakt om afbeeldingen in cellen toe te voegen in Google Spreadsheets.
Eerder was het alleen mogelijk om openbaar gehoste afbeeldingen in een cel in te voegen met behulp van een IMAGE-functie.

Nu kunt u elke afbeelding, zoals die op uw desktop of mobiele apparaat opgeslagen, in een cel invoegen met behulp van de IMAGE-functie of de nieuwe optie in het menu invoegen.





Hoe te beginnen
  • Gebruik de IMAGE () - functie
  • Via de menubalk bovenaan een blad: Invoegen>Afbeelding>Afbeelding in cel
  • Selecteer een afbeelding in Drive of upload er een.

Op mobiel:
  • Tik één keer op een cel om te selecteren
  • Tik nogmaals om het menu te openen: Invoegen>Tik op de "+" aan de bovenkant van het scherm>Afbeelding>Afbeelding in cel
  • Selecteer een afbeelding uit de opties die aan u worden gepresenteerd.
Aanvullende details.

U kunt meerder cellen met een afbeelding in een werkblad plaatsen, maar houdt er rekening meer dat er momenteel slechts één afbeelding per cel mogelijk is.
Afbeeldingen in cellen worden gekoppeld aan een rij en bewegen mee met de gegevens, dus als u rijen verplaatst, filtert of sorteert, worden de afbeeldingen verplaatst met de inhoud in de rij, in tegenstelling tot eerder wanneer de afbeeldingen op de voorgrond zouden staan.
Met de opmaak- en uitlijning hulpmiddelen kunt u de afbeelding vastzetten in een specifieke hoek van de cel of de uitlijning instellen zoals u dat wilt. Standaard worden afbeeldingen uitgelijnd met de linkerbenedenhoek van de cel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten