Verticale liniaal verbetert het tabelbeheer in Google Documenten




Als reactie op feedback van gebruikers voegen we een verticale liniaal toe aan Google Documenten op het web waarmee je tabellen kunt bewerken en de marges in kop- en voetteksten kunt beheren.

Beter tafelbeheer met nieuwe verticale liniaal
Wanneer je een tabel gebruikt, zie je jouw tabelstructuur gemarkeerd in een verticale liniaal aan de linkerkant van het scherm. De verticale liniaal komt overeen met de horizontale liniaal die al bestaat en is een populaire manier om de celbreedte en marges te regelen. Je kunt de liniaal gebruiken om de hoogte van rijen in de tabel te wijzigen. Wanneer je dit doet, zie je een gids met de specifieke hoogte van de rij, zodat je deze snel kunt opmaken naar de gewenste grootte. Je kunt het ook gebruiken om de verticale marges in kopteksten en voetteksten te beheren (zie meer details hieronder).


Nieuwe bedieningselementen voor de lay-out van de kop- en voettekst
We hebben onlangs nieuwe besturingselementen toegevoegd waarmee u de grootte van de marges in jouw kop- en voettekst kunt opgeven. Je kunt de marges beheren met behulp van de verticale liniaalfunctie die hierboven is gemarkeerd of met behulp van de hieronder afgebeelde interface. Door deze afstand te regelen, kun je ervoor zorgen dat uw document wordt opgemaakt zoals jij het wilt.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten