Google maakt integratie add-ons in berichtenvenster Gmail mogelijk

Gmail Compose Actions GmailGoogle geeft ontwikkelaars de mogelijkheid Compose Actions in Gmail-add-ons te integreren. Hiermee kunnen ze functies van add-ons toevoegen aan vensters voor het opstellen van e-mailberichten.

De toevoeging maakt het mogelijk dat gebruikers van Gmail terwijl ze een e-mail schrijven bijlagen kunnen toevoegen, informatie kunnen benaderen en opmaakfuncties kunnen gebruiken van derde partijen.

Google geeft als voorbeeld de Compose Actions van de Box-add-on, waarmee gebruikers bestanden die bij de dienst zijn opgeslagen, direct als bijlage aan berichten kunnen hangen en ontvangen bijlagen kunnen opslaan bij de dienst. Bij de Dropbox-add-on verschijnt een logo in het venster voor het delen van bestanden en mappen via e-mail en bij de Atlassian Cloud-add-on verschijnt contextuele informatie van Jira en Bitbucket. Volgens Google volgen er meer Compose Actions van andere add-on-aanbieders.

Zodra gebruikers Actions voor add-ons activeren, verschijnen ze bij zowel de mobiele als web-versies van Gmail en beheerders van G Suite kunnen toegestane add-ons whitelisten. Afgelopen zomer waren er privacyzorgen over add-ons in Gmail, omdat sommige het mogelijk zouden maken voor ontwikkelaars om de inhoud van berichten te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten